Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Crossfire] Jak grać na GHOST MODE

mateusz2173

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

W tym poradniku staram sie opisać jak dobrze grać każdą z poszczególnych drużyn na trybie gry Ghost Mode.
Poradnik Jest przeznaczony bardziej dla zielonych graczy w CrossFire

A więc zaczynajmy!

Black List

Co musimy wiedzieć ?

- W tym trybie gry duchy (Black List) nie mają broni, lecz noże
- Ich przewaga polega na tym, że gdy stoją w miejscu są niewidzialni (gdy biegają to ich widać lecz niewyraźnie)

Jak mamy grać ?

- Musimy zaczaić się w miejscu (dość niebanalnym) i poczekać na swoją ofiarę.
- Gdy znajdziemy swoją ofiarę i bedzie ona w zasięgu noża nie ruszamy się z miejsca i poprostu zabijamy ofiare,
- Jeśli bedzie się ona oddalać, to staramy się do niej podejść (najlepiej kucnąć a następnie Spacja + S)

Porady:

- Najlepiej atakować osoby, które są odwrócone do nas plecami
- Jeśli grasz na tym trybie 1 raz polecam katanę, którą można kupić w ItemShopie (1dzień = 1000GP)
- Jeżeli grasz nożem to staraj się celować w klatkę piersiową
- Atakować prawym przyciskiem myszy
- Gdy przeciwnik nas zauważy to:
1. Uciekamy w inną stronę
2. Skaczemy prawo, lewo, prosto i staramy sie go zabić
- Na Ghost Modzie jeżeli się jest nowym to najlepiej kampić

Global Risk

Co musimy wiedzieć ?

- Jeżeli grasz drużyną Global Risk to nie jesteś niewidzialny
- Drużyna ta ma bronie
- Drużyną GR (Global Risk) gra się trudniej

Jak mamy grać ?

- Słuchawki na Full i słuchamy stóp duchów
- Gdy strzelasz w ducha a duch Ci ucieknie staraj się powiadomić drużynę

- Używaj klawisza "Shift" dzięki temu dźwięk chodzenia nie będzie Ci przeszkadzał

- Jeżeli wiesz, że duch jest niedaleko Ciebie to stań w miejscu i wsłuchaj się w dźwięk (oddech duchów jest głośny) Dzięki temu zlokalizujesz jego położenie.

Porady:

- Trzymaj się innych
- Strzelaj w rogi w ściany, by upewnić się czy tam niema żadnego ducha
- Gdy bomba będzie podłożona rzucaj granat niedaleko niej
- Staraj się nie uciekać przed duchami (są szybsi)

- Kup broń, która strzela cicho! (z tłumnikiem) polecam M4A1-A lub MP5-A

Jeżeli ten poradnik przydał Ci się choć trochę to daj mi LIKE

PORADNIK ZOSTAŁ NAPISANY W 100% PRZEZ ZE MNIE
BEZ MOJEJ ZGODY NIE KOPIOWAĆ NA INNE FORA

Sorka za tego dubla wcześniej to przez mój internet : /

Opublikowano

No, ale jak ktoś jest początkującym może takich rzeczy niewiedzieć

Mi osobiście łatwiej gra się Ghostami

Musze się pochwalić, że ostatnio miałem staty 8:0 z noża : DD

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie pamiętam jak dawniej ale teraz ghosty dyszą na 100 kilometrów xD Uwierzcie mi teraz Global Risk mają łatwiej ,bo jak zbliżą się na 7m do ghosta to od razu go słyszą i można iść albo za słuchem albo strzelać gdzie popadnie i na pewno traficie gracza przeciwnej drużyny.

Proszę kliknij a uratujesz życie!

www.pustamiska.pl

Moje tuty:

Jak poprawnie wgrać samochody do Gta 4

http://www.mpcforum.pl/topic/437070-gtaivporadnik-jak-poprawnie-zainstalowa-pojazdy/page__p__3114604#entry3114604

Opublikowano

Nie pamiętam jak dawniej ale teraz ghosty dyszą na 100 kilometrów xD Uwierzcie mi teraz Global Risk mają łatwiej ,bo jak zbliżą się na 7m do ghosta to od razu go słyszą i można iść albo za słuchem albo strzelać gdzie popadnie i na pewno traficie gracza przeciwnej drużyny.

To słychać tylko na słuchawkach.

Ja tam nie narzekam .. chyba, ze koles na WH wejdzie to lipa.

Ja uwielbiam grać na ghostach, pomimo, że jestem skazany na nóż to i tak mi dobrze idzie, zazwyczaj przez plansze 13 rounds robie z 30killi + na jakies 0-10dedów, zależy czy jest waller na planszy.

ps.Bunny Hoop RLZ,

ja wam dam taka wskazówke: Starajcie się poruszać ghostami jak najwięcej, wiem, że to brzmi dziwnie i se wtedy nie pocampicie, ale za to nie słychać jak SAPIECIE JAKO GHOST - OCZYWIŚCIE NA BHOOPIE Z KUCANIEM.

Opublikowano

Fajnie, że umiesz obliczyć odległość do innej osoby (zwłaszcza w grze)

xD

@top Najlepiej kupić sobie wyciszenie i nie musisz latać po całej mapie, żeby GR Cie nie zabił.

Opublikowano

UP@ Fajnie ,że wiesz co to przenośnia :) Bodajże w 6 klasie podstawówki lub w 1 gimnazjum uczą Cię ,że można trochę podkoloryzować ;) A to po to ,by podkreślić odległość bo jak dla mnie to ghosty naprawdę głośno i na długi dystans dyszą więc tak napisałem :> A nie raz mi się zdarzyło ,że byłem np. w A site (w obszarze A, jak ktoś nie wie to niech zagra w tę grę to się dowie co to znaczy :P) i coś słyszę. Odwracam się ,a tam 10 metrów ode mnie został zabity ghost no i ucichł także dźwięk dyszenia oraz pojawił się znaczek "WINNER" :P Więc jak dla mnie to duże ułatwienie dla GR zwłaszcza jeśli campią (zgodnie z zasadami gry :P ,bo w sumie to gra każe nam campić w A albo B i czekać na ghostów. Taka taktyka ,była by nie poskromiona lecz w tej grze jest za dużo nqqbów ;P) w obszarach gdzie można podłożyć bombe :P

btw. dlaczego tak dużo osób używa głośników ,a nie słuchawek? Jak dla mnie to żeby być pro musisz używać słuchawek (lepiej słychać) no i z nimi nie denerwujesz domowników itp :P Dorzucam do tego jeszcze to ,że w nocy można oglądać to co się chce bez budzenia innych i prawie przy każdych słuchawkach jest wbudowany mikrofon (tak, słabej jakości ale idealnie się nadaje do rozmów na skype. Jeśli ktoś szuka innego to ja polecę firmę z której ja mam tzn. "TRACER". Bardzo dobra jakość,polecam :P)

TOP@

Dodaj jeszcze ,że Ghosty mogą używać broni palnej :D Jest taki fajny bug, poszukaj na forum. Na NA podobno nie wywala więc to ,by była masakra xD Taki niewidzialny ghost z gutling ganem xDD

Pozdrawiam :P

Proszę kliknij a uratujesz życie!

www.pustamiska.pl

Moje tuty:

Jak poprawnie wgrać samochody do Gta 4

http://www.mpcforum.pl/topic/437070-gtaivporadnik-jak-poprawnie-zainstalowa-pojazdy/page__p__3114604#entry3114604

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nawet na słuchawkach za 40zł słychać dobrze ghosty. Jak jakieś noobki grają ghostami to potem wyzywają na chacie od hackerów

Opublikowano

Nawet na słuchawkach za 40zł słychać dobrze ghosty. Jak jakieś noobki grają ghostami to potem wyzywają na chacie od hackerów

Zawsze w grze wyzywają od hackerów, nie tylko na GM.

A duchy na każdych słuchawkach słychać, bo na zwykłym głośniku jest trudniej je usłyszeć.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Zawsze w grze wyzywają od hackerów, nie tylko na GM.

A duchy na każdych słuchawkach słychać, bo na zwykłym głośniku jest trudniej je usłyszeć.

Na słuchawkach lepiej słychać nisko częstotliwościowe dzwięki, bo na głośnikach i tak ch.. usłyszysz :D

Chyba, że się podgłośni, ale to szum wtedy słychać.

• 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Crossfire] Jak grać na GHOST MODE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...